המגמות הצפויות בפרסום בוווידאו – סיכום תובנות מכנס VIDEO TRENDS 2017
אדם צורך בממוצע 16 דקות של וידאו פרסומי בחודש. נשמע לכם הרבה?
פרסום בווידאו ברשת נמצא בעליה מתמדת, וכיום ווידאו מהווה כ-35% מכל תקציבי הפרסום – פי 2 ממה שהיה בשנה שעברה. ובשנה הבאה צפוי גידול של כ-20% נוספים.
לאור נתונים אלו, ולקראת השנה הפרסומית החדשה הבאה עלינו לטובה, התקיים לפני שבועיים כנס VIDEO TRENDS 2017 שמטרתו היתה להציג את המגמות והחידושים הצפויים לנו בתחום בשנה הקרובה. בכנס הציגו סטארט-אפים וחברות מובילות מהארץ ומחו"ל וסיפרו על מה שמצפה לנו.
ומאחר והיינו שם, והתרשמנו ורשמנו, החלטנו להעביר הלאה את מה שקיבלנו, אז בבקשה…
למה ווידאו?
הפופולריות הגואה של תוכן הווידאו אינה מפתיעה. מעבר לכך שווידאו הוא חלק בלתי נפרד מחיינו היום ולוקח חלק כמעט בכל אספקט- עסקי, בידורי, לימודי וכד', הווידאו הוא אמצעי חשוב ליצירת תקשורת עם הקהל, ומאפשר להעביר חוויות שלא ניתן להעביר בפסקת טקסט או תמונה. מאחר ובווידאו ניתן להעביר את החוויה בעוצמה, אותם סרטים זוכים למעורבות גולשים גבוהה ולמאות אלפי צפיות ושתופים. דוגמה אחת מיני רבות, היא הסרטון של חברת always "איך בנות רצות". רובכם בוודאי נתקלתם בו ואף זוכרים אותו, למרות שהוא פורסם לפני מעל לשנתיים. באמצעות הסרטון החברה הצליחה להפיץ למיליוני צופים את מסריה וערכיה והפכה באחת למובילת שינוי.
https://www.youtube.com/watch?v=XjJQBjWYDTs
אז מה צפוי לנו בתחום?
- * עוד ועוד פרסום בווידאו – התחזיות מדברות על כך שעד שנת 2020 90% מהטראפיק יהיה ווידאו
- * משאבים רבים מושקעים בפיתוח של טכנולוגיות המאפשרות להטמיע ווידאו בצורה איכותית וידידותית ישירות בכל מקום – באתרים, במיילים, בדפי נחיתה, בבאנרים.
- * צפויה עליה ברמת דיוק הטרגוט של מודעות ווידאו וכן של יכולת המדידה וניתוח הנתונים – נוכל לאפיין את קהל היעד ברמת מאפיינים שאפשריים רק במודעות ווידאו. כמו כן ניתוח מעמיק ועשיר של התנהגות הצופים לפי נתונים כמו משך זמן הצפיה, מתי והאם חזרו לצפות וכו.
התאמת הווידאו לפלטפורמה השיווקית
מי שמשתמש בווידאו לפרסום דיגיטלי, בוודאי כבר מבין שיש צורך להתאים את הווידאו לסוג הפלטפורמה השיווקית בה משתמשים. הווידאו שיופיע באתר הבית, הוא לא אותו ווידאו שיופיע בפיייסבוק. וזה של הפיייסבוק לא יכול להיות זהה לווידאו שתעלו באינסטגרם או באתר היוטיוב של החברה. וכן הלאה. הסיפור יהיה אותו הסיפור. הדרך להעביר אותו תהיה שונה בכל פלטפורמה. לפעמים זה יהיה רק שינוי באורך הווידאו, ולפעמים השינוי יהיה בעוד אספקטים כמו איך הסרטון נפתח, איך הוא מסתיים ועד כמה הוא מניע לפעולה.
להפעיל את הצופה
תחום חשוב שמתפתח בתוך עולמות הווידאו, הוא הווידאו האינטראקטיבי. תחום זה פותח בפנינו עולם שלם ודינמי של פרסום בו הצופה הופך למעורב לא רק על פי מה שיעשה בתום הצפיה בסרטון, אלא שהגולש, במהלך הסרט עושה בחירות לגבי מה יראו וכך משפיע על התוכן של הסרטון. הרווח למפרסמים הוא כפול – גם הגברה משמעותית של מעורבות גולשים, וגם אפשרות לאיסוף נתונים ואפיון קהלים על פי הבחירות שלהם במהלך הסרטון. וכל זאת תוך מתן חוויה איכותית ומיוחדת לקהל. כך למשל בסרטון האינטראקטיבי הזה שפירסמה רשת האופנה Madewell ובו הגולשים (או במקרה זה הגולשות) בוחרות מה יעשו הדמויות, איך הן יראו ומה הן ילבשו.
אז תזכרו, לא חשוב במה אתם עוסקים או מה אתם מוכרים, בווידאו זה כנראה יעשה את העבודה הרבה יותר טוב!